Praktijkinformatie en voorwaarden

Verhindering / afmelden

Indien je verhinderd bent om op een afspraak te komen, dan moet je dit uiterlijk 48 uur of 2 werkdagen van tevoren aan de logopedist laten weten om kosten te vermijden.

Voor een afspraak op maandag zeg je op tijd af als je uiterlijk op vrijdag vóór 09.00 uur afmeldt. Dan hebben wij nog de mogelijkheid om iemand anders op jouw tijd in te plannen. Als je later afmeldt of niet op de afspraak verschijnt, wordt de behandeling alsnog in rekening gebracht. De kosten zijn voor eigen rekening. Deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekering.

Indien je een afspraak hebt afgezegd, neem je zelf contact op voor een vervolgafspraak.

Behandelovereenkomst / algemene voorwaarden / privacy

Op verzoek van je zorgverzekeraar wordt een behandelovereenkomst afgesloten. Hierin staan de afspraken die gemaakt zijn over de behandeling en wijze van vergoeding.

Behandel- en oefenafspraken

De behandeling vindt plaats zonder verwijzing (Directe Toegankelijkheid) of op verwijzing van de huisarts, specialist, tandarts of orthodontist. De logopedist zorgt voor de informatieoverdracht aan de verwijzer en eventuele derden. Voor een succesvol verloop van de behandeling is het noodzakelijk dat thuis regelmatig wordt geoefend en dat gegeven adviezen in de praktijk worden gebracht. Na verloop van tijd zal de behandeling geëvalueerd worden en besloten worden tot voortzetting dan wel afronding van de behandeling. Gedurende de behandeling zal voortdurend sprake zijn van overleg.

Betalingsafspraken

De declaratie van de behandeling wordt bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht.

Bereikbaarheid

Voor het maken en afzeggen van afspraken kan je bij voorkeur mailen. Telefonisch zijn wij bereikbaar op het algemeen telefoonnummer: 06-16073821. Je kunt je mailadres en een bericht achterlaten. Per mail kunnen wij sneller reageren dan via de telefoon.

Wij zijn ook te vinden op www.logopedist-info.nl.

Privacy

Jouw privacy is belangrijk. Bij PLUSlogopedie wordt je privacy 100% gegarandeerd. Dit wordt samen met jou vastgelegd in het dossier.

Alle gegevens die je deelt met PLUSlogopedie vallen onder de wet Bescherming Persoonsgegevens en de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst. Dat betekent dat PLUSlogopedie al jouw gegevens niet zonder je toestemming mag verstrekken aan derden (bijvoorbeeld aan school). Het verloop en de resultaten van de behandeling zal altijd aan de verwijzer (huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist) worden gerapporteerd. Dat wordt gedaan om de verwijzer op de hoogte te houden, zodat je de best mogelijke zorg krijgt.

Wij hanteren het privacyreglement van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Klachten

Wij hopen van harte dat onze behandeling aan jouw wensen voldoet. Toch kan er soms iets mis gaan. Dan horen we dat graag van je. En ben je niet tevreden? Dan praten we er samen over en komen we tot een oplossing. We willen graag dat je tevreden bent.