Keelklachten als heesheid en zwakke stem

Heb je last van heesheid en gaat de kwaliteit van je stem achteruit? Of heb je regelmatig keelpijn door intensief stemgebruik? Kom dan voor behandeling naar PlusLogopedie. Dan voorkom je dat je stem gedeeltelijk of zelfs helemaal weg valt. Wij behandelen naast volwassenen ook kinderen zowel bij kinderen als bij volwassenen met een zwak stemorgaan.

Behandeling van heesheid en keelklachten door PlusLogopedie

Onze logopedist leert je een evenwichtige manier van stemgeving. Bijvoorbeeld door lichaamshouding, ademing en stemgeving positief te beinvloeden. We leren je technieken voor ontspannen stemgebruik en kuchen of keelschrapen te verminderen. Bij kinderen is ons doel om stembelastende gewoontes als veel schreeuwen en gekke stemmetjes nadoen af te leren. Zo bereiken we goede draagkracht van de stem en een duidelijke uitspraak. Maak een afspraak voor een intake. Dan krijg je aanvullende uitleg over behandeling van heesheid en andere keelklachten zoals een zwakke stem. Het onderzoek en de behandeling van keelklachten bij intensief stemgebruik wordt als regel vergoed door de ziektekostenverzekeraars, na verwijzing door huisarts of medisch specialist.

Behandeling van strottenhoofdkanker

Na een kleine stemplooioperatie of een bestralingskuur leert onze logopedist je weer praten met de resterende stemplooien. We werken samen aan goede lichaamshouding, de ademing en aan een economische manier van stemgeven. Na verwijdering van het gehele strottenhoofd leren we je om slokdarmspier te gebruiken als alternatief van stemplooien. Met een techniek die verwant is aan boeren ontstaat weer geluid waarmee je kunt spreken. Onze logopedist geeft bovendien advies en begeleiding bij gebruik van een ventielstemprothese. Het onderzoek en de behandeling bij strottenhoofdkanker worden als regel vergoed door de ziektekostenverzekeraars, na verwijzing door huisarts of medisch specialist.